Boten navigeren zowel door de grachten als door de natuur door een combinatie van beide te gebruiken

Geplaatst op 12-11-2022

Hoe de vaarweg wordt ingericht en gebruikt, bepaalt mede de landschappelijke kwaliteit en comfortwaarde van de vaarweg zelf en de omgeving voor bewoners en recreanten. De meeste waterwegen, met name langs hun oevergebieden, worden niet alleen gebruikt door beroeps- en/of (gemotoriseerde) recreatievaartuigen, maar ook door sport- en beroepsvissers, watersporters, kajakkers, fietsers en wandelaars.

Er zijn veel mensen in Nederland die per boot de zee op gaan om zich te vermaken. Maak een boottocht over kanalen, kanalen of meren met bijvoorbeeld een Oostzaanse Jol. Op het water weet je soms de weg, maar verder helpt het, net als op echte wegen, om navigatie bij de hand te hebben. In dit geval is MarinePlan erg handig. Dit is navigatiesoftware met uitgebreide navigatiekaarten voor de pleziervaart. Je vindt er verschillende waterkaarten met alle grachten, sloten, meren, bruggen, sluizen en meer. Kortom, alles wat u moet weten over de bekende waterwegen om met een gerust hart op uw boot te stappen.

Boten navigeren kanalen door de stroming van het water te volgen

Coronale buis, met aan beide zijden een langsprofiel oplopend. Denk aan het reliëf, in plaats van de constante afdaling: het kanaal klimt naar de waterscheiding en daalt dan weer af. Het hoogste gebouw of "kroongebouw" bevindt zich altijd ter hoogte van de waterscheiding. Op grote hoogte is vaak weinig water beschikbaar, wat betekent dat er water moet worden opgepompt uit lagere gebouwen of kanaalwater moet worden aangevoerd uit nabijgelegen rivieren. Zo heeft het Canal du Midi een kroon in de bergen van Montenegro. De voedingsgeul rigole de la Plaine voert water naar de bovenkant van het gebouw.

De meeste vaarwegen voor motorboten zijn ook stuwmeren. Dit betekent dat ze een belangrijke rol spelen in de watervoorziening en -afvoer van het district. Het waterpeil van de Boezemwateren is hoger dan de omliggende omgeving, meestal polders en droogmakerijen (gemalen plassen en meren). Overtollig water uit de polders en polders wordt in het waterbergingsgebied gepompt (weggepompt) en afgevoerd richting het Amsterdam-Rijnkanaal, vervolgens via het Noordzeekanaal naar de Noordzee en in uitzonderlijke gevallen naar de Eimel ( Mark Meer). In droge periodes wordt water aangevoerd via spaarbekkens voor polder en droogmakerijen. De droge oeverzone van de meeste reservoirwateren fungeert ook als overstromingsbeheer (dijk) om het achterliggende gebied te beschermen tegen overstromingen van het reservoirwater.

Boten navigeren door de natuur door de wind te volgen

Elkaar varende schepen Een sloep die aan bakboord vaart heeft voorrang op een sloep die aan stuurboord vaart. Als ze met de zeilen op dezelfde boeg varen, maakt tegenwind plaats voor tegenwind, met andere woorden, de boot die het dichtst bij de wind staat heeft voorrang. Heb je door dit artikel zin gekregen om zelf te gaan varen en niet in bezit van een eigen boot? Dan raden wij het zeker aan om eens een boot te huren!

Eilandhoppen in de Waddenzee? Vaar mee met de artiesten van het Seafaring Horizontoer Festival. Op elk Waddeneiland liggen historische zeilschepen afgemeerd en gratis shows verrassen zowel eilandbewoners als bezoekers. Niet alleen een bijzondere blik achter de schermen van het festival, maar ook een unieke kans om mee te varen aan boord van de authentieke varende speedboot van Bruine Vloot. Volgende editie: 31 juli - 9 augustus 2020.