3 redenen om je iPhone-scherm zelf te repareren

Geplaatst op 19-04-2023

Categorie: Electronica

Het kan behoorlijk vervelend zijn als het scherm van je iPhone kapot gaat. Het is niet alleen storend omdat je nu minder goed zicht hebt op wat er op het scherm gebeurt, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn als er bijvoorbeeld kleine glasdeeltjes loskomen. Veel mensen brengen hun iPhone dan ook direct naar een reparatiebedrijf om het scherm te laten vervangen. Maar wist je dat je het scherm ook zelf kunt repareren? In deze blog geven we je 3 redenen waarom het de moeite waard kan zijn om je iPhone-scherm zelf te repareren.

1. Kostenbesparend

Het laten repareren van je iPhone-scherm bij een reparatiebedrijf kan behoorlijk prijzig zijn. Het vervangen van een scherm is een specialistische klus en daarom betaal je vaak de hoofdprijs. Door zelf je scherm te repareren, kun je flink besparen op de kosten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent, anders kan het juist duurder uitpakken. Maar als je het goed aanpakt, dan kun je zeker geld besparen.

2. Leerzaam

Als je je iPhone-scherm zelf gaat repareren, dan is dat niet alleen kostenbesparend, maar ook nog eens heel leerzaam. Je leert namelijk hoe je je eigen telefoon kunt repareren en dat kan in de toekomst nog van pas komen. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als je weet hoe je iets zelf kunt oplossen in plaats van dat je afhankelijk bent van anderen.

3. Milieuvriendelijk

Als je je iPhone-scherm laat repareren door een professioneel bedrijf, dan wordt het kapotte scherm vaak weggegooid en vervangen door een nieuw scherm. Dit is natuurlijk niet erg milieuvriendelijk. Door je scherm zelf te repareren, kun je dit voorkomen. Je kunt namelijk gebruikmaken van een reparatiesetje waarbij alleen het kapotte glas wordt vervangen en niet het hele scherm.

Conclusie

Als je handig bent en weet waar je mee bezig bent, dan kan het zelf repareren van je iPhone-scherm dus de moeite waard zijn. Het kan behoorlijk kostenbesparend zijn en je leert er ook nog eens iets van. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu als je alleen het kapotte glas vervangt en niet het hele scherm. Echter, als je twijfelt of je het wel goed kunt doen, is het verstandig om het scherm te laten repareren door een professioneel reparatiebedrijf zoals die in Oostzaan.